nieuws

‘Reparatie zonnepanelen Scheuten niet toereikend’

bouwbreed

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zoekt een “blijvende technische oplossing” voor de in opspraak geraakte zonnepanelen van Scheuten Solar Systems, die brandgevaarlijk blijken te zijn.

De aansprakelijkheidsverzekeraar van het inmiddels failliete Scheuten Solar Systems heeft het Duitse SunCycle ingeschakeld om de mankementen van de panelen te herstellen. SunCycle heeft daar volgens curator Boels Zanders Advocaten uit Venlo ervaring mee. Het Duitse bedrijf stelde een oplossing voor, maar de NVWA vond die niet toereikend. “De kans is groot dat het probleem zich over een aantal jaren weer voordoet”, zegt Roel Vincken van de NVWA . “Een reparatie moet net zolang meegaan als de zonnepanelen en dat was niet het geval.”

Suncycle wilde het aansluitkastje van de panelen repareren. Deze ‘junction box’ zit aan de achterkant van de panelen en wordt gezien als de oorzaak van de problemen. De zonnepanelen die Scheuten Solar Systems als Multisol verkocht, zijn brandgevaarlijk. “Dat is al langer bekend”, zegt Vincken. De dienst bracht de kwestie pas gisteren naar buiten.

> pagina 10: brandgevaar treft vooral zonnepaneel in dak

Reageer op dit artikel