nieuws

Pleidooi voor noodplan behoud vakonderwijs

bouwbreed

Pleidooi voor noodplan behoud vakonderwijs

De opleidingsbedrijven moeten een compleet andere opzet krijgen. Bedrijven nemen nauwelijks nog leerlingbouwvakkers aan, reden waarom ze hun ‘werk’, betaald en wel, op school doen.

Dat is niet lang meer vol te houden, verklaart Harry Verhoeven. Als bouwonderwijsman en directeur van ’t TechniekHuys in Veldhoven zit Verhoeven er middenin. Op de dagen waarop zijn leerlingen vroeger inkomsten genereerden door werk bij aannemers, zijn ze nu juist een extra kostenpost.

Verhoevens voorstel is om van vier dagen werken bij een aannemer en één dag school te gaan naar een tweejarig scholingsprogramma met het accent op onderwijs. Een bevestiging van de status quo dus in feite.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel