nieuws

Monument blijft wettelijk beschermd

bouwbreed Premium

Monumenten die door de overheid worden afgestoten, blijven wettelijk beschermd. Dat meldt de Rijksgebouwendienst. Nadat bekend werd dat de dienst 34 monumenten van de hand wil doen, ontstond angst dat de verkoop ten koste zou gaan van het onderhoud. Dat is niet het geval, stelt de dienst. Particulieren hebben de afgelopen twintig jaar honderden miljoenen […]

Monumenten die door de overheid worden afgestoten, blijven wettelijk beschermd. Dat meldt de Rijksgebouwendienst. Nadat bekend werd dat de dienst 34 monumenten van de hand wil doen, ontstond angst dat de verkoop ten koste zou gaan van het onderhoud. Dat is niet het geval, stelt de dienst. Particulieren hebben de afgelopen twintig jaar honderden miljoenen euro’s geïnvesteerd in het onderhoud van rijksmonumenten, zo informeert de overheid. Het Rijk heeft daar bovendien een half miljard euro bijgelegd. “Eerdere verkopen van rijksmonumenten aan particulieren hebben juist een nieuw leven aan het monument gegeven.” Volgens de Rijksgebouwendienst laat het onderhoud van rijksmonumenten niets te wensen over en staan ze er beter bij dan ooit. “Dat willen we zo houden.” Het verplaatsen van monumenten of ze een commerciële bestemming geven, is niet toegestaan.

Reageer op dit artikel