nieuws

Imtech onderzoekt mogelijke fraude in Polen

bouwbreed Premium

Imtech onderzoekt mogelijke fraude in Polen

Imtech moet zeker 100 miljoen euro afboeken op vier Poolse projecten door “mogelijke onregelmatigheden” en achterblijvende betalingen.

Dat heeft de technisch dienstverlener vanmorgen bekendgemaakt. Omdat de exacte omvang van de afboeking nog niet duidelijk is, heeft Imtech de publicatie van de jaarcijfers over 2012 – die voor morgen stonden gepland – tot nader order uitgesteld.

Het bedrijf is bovendien een forensisch onderzoek gestart naar de “omstandigheden waaronder de betrokken projecten zijn aangenomen en uitgevoerd”. Het lokale management in Polen is hangende dit onderzoek op non-actief gesteld.

De vier betrokken projecten – drie voor Adventure World Warschau en een voor een biogascentrale – hebben een totale waarde van 757 miljoen euro. Volgens Imtech is onlangs duidelijk geworden dat er problemen zijn met de afgesproken vooruitbetalingen. “Dit komt doordat de opdrachtgever zijn financiering niet rond heeft.”

Reageer op dit artikel