nieuws

‘Ik wilde me vooral breder ontwikkelen bij Slavenburg’

bouwbreed

Tot nu toe vervulde bedrijfskundige en makelaar Richard Citteur (41) vooral internationale commerciële functies op het gebied van residentieel vastgoed. Zo werkte hij onder meer voor een Oostenrijkse en Egyptische projectontwikkelaar en was hij geruime tijd zelfstandig consultant in Spanje. Begin dit jaar is hij in dienst getreden bij Bouwbedrijf Slavenburg als account director.

Vanwaar deze overstap?

“Volgend op mijn ervaring met woningbouw en consumenten wilde ik me breder ontwikkelen. Daarom dacht ik aan utiliteitsbouw in Nederland. Waarom dan Slavenburg? Omdat de cultuur me aanspreekt: open en informeel, maar toch professioneel. Verder hebben we veel zaken gemeenschappelijk waaraan ik me graag verbind, zoals oog hebben voor de belangen van alle stakeholders, een langetermijnvisie, graag naar klanten luisteren en het heel persoonlijk en mensgericht dingen benaderen.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Dat we dezelfde zienswijze hebben over hoe om te gaan met bouwen, onze relaties en klanten. Verder heb ik veel ervaring in marketing en klantgerichte commerciële functies, wat van toegevoegde waarde is voor Slavenburg.”

Wat gaat u precies doen?

“Ik ben verantwoordelijk voor de strategische vormgeving van het commercieel beleid en de realisatie van de verkoopdoelstellingen die ik mede zelf opstel. Ik werf nieuwe klanten en intensiveer de bestaande contacten. Zijdelings ben ik ook betrokken bij marketing en het ontwikkelen van nieuwe vastgoedconcepten. Dat betekent dat ik heel veel op pad ben.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Ondanks de malaise toch zorgen voor een lichte omzetstijging, het realiseren van een aantal bijzondere, iconische bouwprojecten op unieke locaties, zoals het Atrium aan de Zuidas dat we ooit bouwden, en onze goede naam en reputatie bekender zien te krijgen door meer naar buiten te treden.”

Wat was het meest wennen in uw nieuwe baan?

“Het grootste verschil met vorige banen is dat de focus hier niet zo ligt op marketing en sales als ik gewend was. Dat is juist goed. Daardoor kan ik een rol van betekenis spelen.”

Hoe gezond leeft u?

“De eerste twee maanden van het jaar volg ik altijd een biologisch dieet. Je functio neert beter als jezelf goed verzorgt. ”

Reageer op dit artikel