nieuws

EU geeft geld voor 
zeesluis Terneuzen

bouwbreed

De Europese Unie geeft voor een studie naar een nieuwe zeesluis in Terneuzen bijna 4 miljoen aan co-financiering. De andere helft wordt door Nederland en België opgehoest. De bouw van een grotere zeesluis is nodig om de toegang naar de haven van Gent te verbeteren. Die kan daardoor verder groeien. “De Europese steun toont aan […]

De Europese Unie geeft voor een studie naar een nieuwe zeesluis in Terneuzen bijna 4 miljoen aan co-financiering. De andere helft wordt door Nederland en België opgehoest.

De bouw van een grotere zeesluis is nodig om de toegang naar de haven van Gent te verbeteren. Die kan daardoor verder groeien. “De Europese steun toont aan dat Europa gelooft in dit project. Een optimale toegankelijkheid voor de haven van Gent is van groot belang”, zegt de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits. Vorig jaar maart was er al een akkoord tussen haar en minister Schultz over de nieuwe zeesluis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels