nieuws

Cementbedrijf CBR wil nieuwe oven bouwen

bouwbreed

Het Belgische CBR wil een nieuwe cementoven bouwen in Antoing, nabij de Franse grens. De nieuwe oven zal op den duur de productie van zusterbedrijf Enci in Maastricht overnemen. “Onze Nederlandse steengroeve Enci gaat eind 2018 dicht”, zegt André Jacquemart, verantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische cementactiviteiten van moederbedrijf Heidelberg Cement, in de Vlaamse zakenkrant […]

Het Belgische CBR wil een nieuwe cementoven bouwen in Antoing, nabij de Franse grens. De nieuwe oven zal op den duur de productie van zusterbedrijf Enci in Maastricht overnemen. “Onze Nederlandse steengroeve Enci gaat eind 2018 dicht”, zegt André Jacquemart, verantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische cementactiviteiten van moederbedrijf Heidelberg Cement, in de Vlaamse zakenkrant De Tijd. “In het vlakke Nederland is er niet onmiddellijk een alternatief.” CBR beschikt in Antoing nog over reserves aan kalksteen voor een periode van tachtig jaar. “Onze steengroeve daar heeft voldoende reserves om voor een hele lange termijn een grotere cementoven te bevoorraden.” In een klinkeroven die CBR wil bouwen wordt kalksteen verwerkt tot halffabricaat, dat vervolgens in een maalderij wordt verpulverd tot cement. De plannen gaan het bedrijf 200 à 250 miljoen kosten. Of de oven er komt wordt voor 2015 besloten.

Reageer op dit artikel