nieuws

BVR Bouw en Ontwikkeling verkeert in financiële nood

bouwbreed

BVR Bouw en Ontwikkeling dreigt om te vallen. De Brabantse bouwonderneming is in acute geldnood geraakt en heeft uitstel van betaling aangevraagd.

De rechtbank in Zeeland heeft de surseance voorlopig verleend. Met de aangestelde bewindvoerder wordt momenteel naar oplossingen gezocht. Een overname of een doorstart in afgeslankte vorm behoren daarbij tot de mogelijkheden.

BVR, in 2011 nog goed voor een omzet van ruim 99 miljoen en een nettowinst van bijna 2,5 miljoen, kampt naar eigen zeggen met tegenvallende omzet en stagnerende verkoop van eigen ontwikkelingsprojecten. “De banken zijn moeilijk gaan doen nadat projecten zijn uitgesteld en niet verkocht raakten”, aldus BVR-directeur Ad Wirken. “Daardoor zijn acute liquiditeitsproblemen ontstaan.”

Lees verder in Dagblad Cobouw: Overname BVR Groep ketste af

Reageer op dit artikel