nieuws

Bouwkosten winkelcentrum

bouwbreed

Algemene projectgegevens Projectomschrijving Algemeen Het station Hofplein – Mini Mall is het resultaat van de eerste herontwikkeling van het spoorwegviaduct van de Hofpleinlijn (rijksmonument). De Mini Mall biedt ruimte aan speciale horeca, originele winkelformules, vernieuwende evenementen en festivals en gedurfde kunstinitiatieven. In de Mini Mall zijn twee horecaondernemers en tien retailondernemers gevestigd. Er is een […]

Algemene projectgegevens

Projectomschrijving

Algemeen

Het station Hofplein – Mini Mall is het resultaat van de eerste herontwikkeling van het spoorwegviaduct van de Hofpleinlijn (rijksmonument). De Mini Mall biedt ruimte aan speciale horeca, originele winkelformules, vernieuwende evenementen en festivals en gedurfde kunstinitiatieven. In de Mini Mall zijn twee horecaondernemers en tien retailondernemers gevestigd. Er is een grote publieke event/binnenruimte aanwezig.

Constructie en gevels

De bestaande betonnen constructie is volledig gestript en daarna hersteld. Zowel de monumentale schil van de bogen als de bestaande hoofddraagconstructie is in originele staat teruggebracht. Beganegrondvloer in het werk gestort en gevlinderd. Bestaande dichte, gemetselde gevels verwijderd en nieuwe gevelopeningen in Hout-Origin Pine met HR++-glas uitgevoerd. In de gevel ook geperforeerde aluminium dagkantstukken om zo de af- en aanvoer van de ventilatie-units mogelijk te maken.

Afwerking en inrichting

Scheidingswanden zijn van metal stud en taatsdeuren uitgevoerd in veiligheidglas. Houten kozijnen grenzend aan publieke binnenruimte uitgevoerd in oregon pine. Alle andere deuren in de winkelunits als opdekdeuren uitgevoerd. Wanden behangklaar opgeleverd. De natte cellen, vloer en wanden zijn betegeld.

Installaties

Installatiekanalen zijn onder de vloer gevestigd en in de wanden uitgevoerd. Ruimten voorzien van vloerverwarming. Horeca-units hebben een verlaagde vloer om zo het leidingwerk zelf te kunnen invullen. Units voorzien van standaard sanitair en voorzien van een brandalarmsysteem. Gebouw voorzien van containerruimte. Alle retailunits zijn al voorzien van een wtw-unit en leidingwerk, voor de horeca-units zijn alleen ventilatiekanalen en sommige leidingen uitgevoerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels