nieuws

Acties in railinfrasector onvermijdelijk

bouwbreed

De railinfrasector kan vandaag of morgen al acties verwachten.

De toenadering die werkgevers hebben gezocht, is door vakbonden afgewezen. Bestuurder Hans Crombeen van FNV Bouw wil niet zeggen waar en wanneer er precies acties zullen worden gevoerd. Bouwend Nederland riep de bonden op tot nieuw overleg. Crombeen benadrukt echter dat de spooraannemers op geen enkele mogelijke manier aan de eisen van de bonden tegemoet willen komen en ziet dan ook geen aanleiding om weer te gaan onderhandelen. “Na ons ultimatum van een week geleden hebben ze via een briefje aangegeven dat er een loonbod van 1,35 procent op tafel ligt. Dat is op zich opmerkelijk, want het laatste bod dat wij hebben ontvangen, bedraagt 1 procent. Maar ook die 1,35 procent loonsverhoging is niet genoeg.”

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel