nieuws

Vergunning dierenpark aangevraagd

bouwbreed Premium

De vergunningaanvraag voor de bouw van het nieuwe Dierenpark in Emmen is ingediend. Als alles meezit kan aannemer Volker Wessels medio mei beginnen met bouwen. Het park heeft een oppervlakte van 22 hectare en kost in totaal 205 miljoen euro. De aanneemsom bedraagt 110 miljoen euro. Een groot deel van het werk bestaat uit landschapsontwikkeling. […]

De vergunningaanvraag voor de bouw van het nieuwe Dierenpark in Emmen is ingediend. Als alles meezit kan aannemer Volker Wessels medio mei beginnen met bouwen. Het park heeft een oppervlakte van 22 hectare en kost in totaal 205 miljoen euro. De aanneemsom bedraagt 110 miljoen euro. Een groot deel van het werk bestaat uit landschapsontwikkeling.

Daarnaast komen verschillende gebouwen in het nieuwe park. Een dierenpark mag het eigenlijk niet heten, volgens opdrachtgever Emmen Next. Het moet een belevenspark worden, dat bezoekers avontuur, spanning en beleving brengt in een aantal bijzondere werelden.

Het werk wordt uitgevoerd door Volker Wessels-bedrijven Homij Technische installaties, KWS Infra Schoonebeek en Koenen Bouw en in een ontwikkeling van Kondor Wessels Projecten.

De oplevering staat eind 2015 gepland.

Reageer op dit artikel