nieuws

Proef met verbetering woningen particulier

bouwbreed Premium

De Achterhoek is gestart met het proefproject ‘Hoe courant is uw pand?’ Doel is de particuliere woningvoorraad aantrekkelijker te maken. Met onder andere ‘verleidingsplanologie’, aangepaste regels en financiële arrangementen wil de Achterhoek particulieren stimuleren te investeren in hun eigen woning en woonomgeving. Aan gemeenten wordt gevraagd hun planologiebeleid en woningbouwregels zodanig aan te passen dat […]

De Achterhoek is gestart met het proefproject ‘Hoe courant is uw pand?’ Doel is de particuliere woningvoorraad aantrekkelijker te maken. Met onder andere ‘verleidingsplanologie’, aangepaste regels en financiële arrangementen wil de Achterhoek particulieren stimuleren te investeren in hun eigen woning en woonomgeving.

Aan gemeenten wordt gevraagd hun planologiebeleid en woningbouwregels zodanig aan te passen dat initiatieven van particuliere woningeigenaren maximaal worden gestimuleerd. Medewerking is gezocht met de Achterhoekse Rabobanken om passende financiële arrangementen aan te bieden. Ook Bouwend Nederland Oost is bij de pilot betrokken.

De proef past goed bij de Achterhoek door de actuele krimp- en vastgoedproblematiek, de kansen die er in de bestaande woningvoorraad zijn en het bekende naoberschap waarbij ‘buren’ elkaar steunen en helpen.

Reageer op dit artikel