nieuws

Morteltak A. Jansen zoekt centrales

bouwbreed Premium

A. Jansen uit Son zoekt betoncentrales. De Brabantse bedrijvengroep wil groeien van zeven naar tien centrales. Uitbreiding is volgens het bedrijf onvermijdelijk. “Het zijn de grote bedrijven die in deze tijd het meest stabiel zijn.”

Bedrijvengroep uit Son wil groeien naar honderd miljoen omzet

Dir ecteur Antoon Jansen wil op den duur tien betoncentrales in zijn bezit hebben. “Dan kunnen we gestaag groeien naar een omzet van rond de honderd miljoen euro.” Momenteel zijn de bedrijven van Jansen – onder meer betoncentrales, een slooponderneming, transportbedrijf en wegenbouwer – goed voor een omzet van circa 80 miljoen euro. Een precieze datum waarop de uitbreiding voltooid moet zijn heeft de directeur niet voor ogen. “Eigenlijk hadden we een paar jaar geleden al op de honderd willen zitten, maar door de crisis is dat doel enigszins bijgesteld.”

Begin dit jaar deed de Brabantse bedrijvengroep zijn eerste aankoop: de Zevenbergse Betoncentrale in Etten-Leur. Deze betoncentrale – jaarlijks goed voor een afzet van 70.000 kubieke meter betonmortel – moet volgens de directeur het recyclen van grondstoffen die door andere bedrijven binnen de groep worden verzameld (beton- en menggranulaat) naar een hoger plan brengen.

Redelijk

Ja nsen heeft zeven betoncentrales, drie in de regio Amsterdam en vier in Brabant. De markt voor betonmortel is moeilijk, stelt directeur Jansen. “We zetten zo’n 20 procent minder om en de prijs staat onder druk. Maar als ik zo om me heen kijk, dan draaien wij nog wel redelijk.” De woning- en kantorenbouw is het moeilijkst, volgens de directeur. “In de agrarische sector en de industrie gaat het wat beter.”

De directeur ziet ook de voordelen van een moeilijke markt. “Voor een bedrijf dat wil uitbreiden is de markt aantrekkelijk. Er is veel aanbod.” Wat hij precies betaald heeft voor de centrale in Etten-Leur houdt hij liever voor zich. “Dat doet niet ter zake.”

Dekking

Verdere uitbreiding zoekt Jansen rondom Brabant en Amsterdam, de regio’s waar het bedrijf al actief is. “We willen ons werkgebeid uitbreiden of zorgen dat we een nog betere dekking hebben.”

O ok in Rotterdam zou Jansen best een betoncentrale willen hebben, “Een centrale in de haven is bijvoorbeeld een optie.” Jansen zegt nog geen over te nemen bedrijven op het oog te hebben. “Vooralsnog kijken we vooral rond.”

Kijken deed het bedrijf ook naar Bemoti, de Tilburgse betoncentrale die eerder deze week gesloten werd. Tot overname van de verouderde locatie kwam het echter niet. “Voornamelijk omdat we in de regio al genoeg productiecapaciteit hebben.”

Reageer op dit artikel