nieuws

‘Kennisdelen na bouwfraude minder vanzelfsprekend’

bouwbreed

‘Kennisdelen na bouwfraude minder vanzelfsprekend’

Gezamenlijk onderzoek doen voor de BV Nederland is in de bouwsector minder vanzelfsprekend geworden na de bouwfraude.

Dat zegt Wouter Remmelts, scheidend bestuursvoorzitter van kennisinstituut Curnet in een interview met Dagblad Cobouw over de fusie tussen SBR en Curnet. “Waarom zou ik geld steken in gezamenlijk onderzoek als mijn concurrenten er ook van profiteren, redeneert een bouwdirecteur tegenwoordig.”

Remmelts, tevens directeur van BAM Civiel, hoopt dat bouwbedrijven de krachten weer bundelen: “Van een innovatie heb je misschien niet de rest van je leven lol, maar je loopt altijd voorop.” Op eigen houtje iets verzinnen is ook niet alles, voegt hij daaraan toe. “Zonder richtlijn die instituten als SBR en Curnet maken, is er geen opdrachtgever die daarmee wil werken.”

Lees morgen het interview met Wouter Remmelts in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel