nieuws

De Vries Kozijnen failliet verklaard

bouwbreed

De Vries Kozijnen failliet verklaard

De Vries Kozijnen in Gorredijk sluit haar deuren. Moederbedrijf Doorwin heeft het faillissement aangevraagd.

Het bedrijf maakt al jaren grote verliezen. “In de afgelopen jaren is circa 15 miljoen verlies gedraaid. Vijf miljoen per jaar”, meldt woordvoerder Ingo Heijnen namens Doorwin. De Vries Kozijnen meldde oktober vorig jaar dat het aantal arbeidsplaatsen teruggebracht zou worden van 130 naar 95. Heijnen: “Die ingreep is niet voldoende gebleken.”

De Vries Kozijnen werd eerder gereorganiseerd. Eind 2010 werden 124 arbeidsplaatsen geschrapt, de helft van het totale personeelsbestand. Deuren- en kozijnenproducent Doorwin was in boekjaar 2011 goed voor een omzet van 132 miljoen, 6 miljoen minder dan in 2010. De orderintake bedroeg ruim 143 miljoen euro. De Vries Kozijnen drukte zwaar op het bedrijf, zegt Heijnen. “Doordat De Vries nu failliet is wordt er weer winst gemaakt.”

Reageer op dit artikel