nieuws

Bieden op 3000 duurzame dwarsliggers

bouwbreed

De spoorbouwers kunnen eind deze maand eigenaar worden van een grote partij nieuwe dwarsliggers. Leverancier Voestalpine Railpro veilt de eerste 3000 exemplaren van zijn nieuwe Eco-dwarsligger, die wordt gemaakt van gerecyclede spoorballast en hoogovencement. Vanaf 30 januari kan op de partij worden geboden. De veiling sluit op 1 februari, waarna zal blijken wie de titel […]

De spoorbouwers kunnen eind deze maand eigenaar worden van een grote partij nieuwe dwarsliggers. Leverancier Voestalpine Railpro veilt de eerste 3000 exemplaren van zijn nieuwe Eco-dwarsligger, die wordt gemaakt van gerecyclede spoorballast en hoogovencement. Vanaf 30 januari kan op de partij worden geboden. De veiling sluit op 1 februari, waarna zal blijken wie de titel ‘groenste spoorbouwer’ heeft verworven. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel: Sky Rainforest Rescue en het Wereld Natuur Fonds, die strijden tegen de houtkap het Amazonegebied.

Voestalpine Railpro kijkt met zijn partners ondertussen ook naar andere toepassingen van gerecyclede vulstoffen bij andere betonproducten voor het spoor.

> PAGINA 10: DWARSLIGGER VAN GERECYCLEDE SPOORBALLAST

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels