nieuws

Architecten houden van ultralicht beton

bouwbreed

Ar chitecten zijn blij met hogesterktebeton, maar zien vooral toekomst in ultralicht, thermisch isolerend beton. Dat blijkt uit recent onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 116 architecten. Daarvan verwacht ruim een derde het meest van ultralicht, thermisch isolerend beton. Een kwart denkt eerder aan betonkernactivering, het opslaan van warmte in de betonconstructie. Ruim 10 procent […]

Ar chitecten zijn blij met hogesterktebeton, maar zien vooral toekomst in ultralicht, thermisch isolerend beton. Dat blijkt uit recent onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 116 architecten. Daarvan verwacht ruim een derde het meest van ultralicht, thermisch isolerend beton. Een kwart denkt eerder aan betonkernactivering, het opslaan van warmte in de betonconstructie. Ruim 10 procent van de architecten ziet een grote toekomst weggelegd voor ultrahogesterktebeton. Hoewel met vezels gewapend en zelfverdichtend beton grote vormvrijheid bieden, worden deze innovaties minder vaak door de architecten genoemd.

Reageer op dit artikel