nieuws

Regio Venlo zit niet te wachten op vastgoed Floriadeterrein

bouwbreed Premium

De Floriade is letterlijk in het water gevallen, en dat leverde een gat van 9 miljoen in de begroting op. De regen maakte dat de mensen minder besteedden.

Weliswaar kwamen de 2 miljoen bezoekers, waarvan de Floriade altijd beweerde dat met zoveel bezoek zwarte cijfers worden geschreven. Maar die mensen namen blijkbaar hun eigen boterhammen mee en bespaarden op de kabelbaan op het evenemententerrein.

De Floriade hoopt dat Greenpark BV dat gat aanvult. Maar dat lijkt een illusie. Greenpark gaat van het achtergebleven terrein conform afspraak een modern bedrijvenpark maken. Maar de kantorenmarkt ligt ook in Venlo op zijn gat. Greenpark zal zeker een bedrag neertellen voor infrastructuur en paviljoen, maar niet zoveel dat daarmee het tekort wordt weggepoetst, blijkt uit geluiden in de regio Venlo.

Men laat als goed koopman natuurlijk niet het achterste van de tong zien. Greenport had eerder al toegezegd 10 miljoen euro te betalen voor het kale terrein. Het nu overgedragen terrein is echter meer waard, en die meerwaarde dempt het verlies van de Floriade uiteindelijk.

Greenpark gaat nu eerst onderzoeken of en hoeveel gegadigden er zijn voor de lege paviljoens en gebouwen. Venlo gaat het in ieder geval 4 miljoen kosten.

Reageer op dit artikel