nieuws

Museum en filmhuis samen in Arnhem

bouwbreed

Het Arnhemse gemeentebestuur wil het Museum voor Moderne Kunst en Filmhuis Focus samen onderbrengen in een nieuw cultuurgebouw aan de Rijnkade. Dat blijkt uit een haalbaarheidsstudie naar het Kunstencluster in de Gelderse hoofdstad. Een nieuw gebouw waarin naast het museum en het filmhuis ook Schouwburg Arnhem een plaats zou krijgen, is te duur. Helemaal afzien […]

Het Arnhemse gemeentebestuur wil het Museum voor Moderne Kunst en Filmhuis Focus samen onderbrengen in een nieuw cultuurgebouw aan de Rijnkade. Dat blijkt uit een haalbaarheidsstudie naar het Kunstencluster in de Gelderse hoofdstad.

Een nieuw gebouw waarin naast het museum en het filmhuis ook Schouwburg Arnhem een plaats zou krijgen, is te duur. Helemaal afzien van het Kunstencluster en investeren in de bestaande huisvesting van de culturele instellingen vindt het gemeentebestuur niet ambitieus genoeg. Bovendien vervalt in deze optie de provinciale bijdrage van ruim 11 miljoen euro grotendeels. In het scenario dat nu wordt voorgesteld, wordt wel rekening gehouden met renovatie en uitbreiding van de huidige schouwburg.

Het Kunstencluster maakt deel uit van project Rijnboog en moet een belangrijke trekker worden in de zuidelijke binnenstad. De gemeente zoekt een ontwikkelaar.

Reageer op dit artikel