nieuws

Led-kronen verlichten winkelgebied

bouwbreed Premium

Leds voor wegverlichting verlichten het winkelgebied Noordeinde in Den Haag. De leds zitten in tachtig kronen die over de bestaande straatverlichting zijn geplaatst.

De antracietkleurige kronen zijn ruim 85 centimeter breed en 70 centimeter hoog. De HR Groep uit Rijswijk bouwde de kronen naar een ontwerp van ingenieursbureau IPV Delft. Het Rijswijkse bedrijf monteerde er zijn Roadleds in. Die worden tot nog toe gebruikt in onder meer bermpaaltjes en op vangrails. De kronen zijn niet aangesloten op het elektranet: een zonnepaneel laadt met zeven uur daglicht een accu op die de leds zeventien uur achtereen kan laten branden. HR zegt daarmee te voldoen aan de eisen die Rijkswaterstaat stelt aan zulke verlichtingsproducten voor wegen. De Haagse kronen blijven minimaal tien jaar hangen. In aanloop naar de feestdagen verspreiden ze volgens HR een flonkerend licht. Buiten die periode geven ze egaal licht.

Reageer op dit artikel