nieuws

Danfoss test tapwaterwarmtepomp

bouwbreed

Danfoss bereidt een reeks praktijkproeven voor met zijn microbooster: een warmtepompboiler voor het verwarmen van tapwater. Het toestel gebruikt restwarmte met een lage temperatuur.

Het voorraadvat van de microbooster wordt gevuld met water van ruim 40 graden Celsius warm; water van lage temperatuur.

Temperatuur

De warmtepomp verhoogt de temperatuur tot ongeveer 65 graden Celsius. De maximaal hoogst haalbare temperatuur is 70 graden Celsius. Het voorraadvat kan losstaan van de warmtepomp. Een dubbel gescheiden platenwisselaar maakt het tapwater warm.

Comfortklassen

Afhankelijk van de uitvoering levert het toestel warm water volgens de comfortklassen 3 tot en met 5. De boiler regenereert zichzelf volgens Danfoss snel door een thermisch vermogen van 3 kilowatt en een voorverwarmde voeding voor de boiler. Op bestelling laat de fabrikant de microbooster ook comfortkoeling leveren via de vloerverdeler.

Bekijk de presentatie van de microbooster op VSK 2012


Reageer op dit artikel