nieuws

Damwanden 
vervangen

bouwbreed Premium

Zwartsluis – Met een snijbrander maakt een medewerker van Jetmix Funderingstechniek de vastgelopen kop van zijn boormachine los. Hij en zijn collega’s zijn druk bezig met het vervangen van de laatste 630 meter damwand aan het Meppelerdiep in Zwartsluis. De zuidoostzijde van het Meppelerdiep wordt over 7 kilometer compleet van stalen, verankerde damwandplanken voorzien. Zowel […]

Zwartsluis – Met een snijbrander maakt een medewerker van Jetmix Funderingstechniek de vastgelopen kop van zijn boormachine los. Hij en zijn collega’s zijn druk bezig met het vervangen van de laatste 630 meter damwand aan het Meppelerdiep in Zwartsluis. De zuidoostzijde van het Meppelerdiep wordt over 7 kilometer compleet van stalen, verankerde damwandplanken voorzien. Zowel de houten damwand als de kade zelf verkeerde in zeer slechte staat. De stabiliteit van de waterkering was volgens waterschap Groot Salland onvoldoende. Hoofdaannemer Beens Groep uit Genemuiden schakelde Jetmix Funderingstechniek uit Werkendam in voor het plaatsen van de 170 groutinjectieankers. Voor de nieuwe damwand zijn planken van het type AZ 13 met een lengte van 11 tot 13 meter gebruikt. De kosten van de eerste fase met een lengte van 7250 meter langs de zuidoostzijde van het Meppelerdiep bedroegen bijna 12 miljoen euro. De kosten van de laatste 630 meter bedragen nog eens 1,1 miljoen euro.

Foto: Noordoost/Alex J de Haan

Reageer op dit artikel