nieuws

Aanbestedingswet officieel vertraagd

bouwbreed Premium

De Aanbestedingswet gaat 1 januari 2013 officieel niet halen. Dat heeft minister Kamp (economische zaken) vrijdag bevestigd in een brief aan de Tweede Kamer. Het streven is nu om de wet per 1 april 2013 in werking te laten treden. De vertraging ontstaat door stappen die de minister nog wil nemen nadat de Raad van […]

De Aanbestedingswet gaat 1 januari 2013 officieel niet halen. Dat heeft minister Kamp (economische zaken) vrijdag bevestigd in een brief aan de Tweede Kamer. Het streven is nu om de wet per 1 april 2013 in werking te laten treden. De vertraging ontstaat door stappen die de minister nog wil nemen nadat de Raad van State advies heeft uitgebracht over het Aanbestedingsbesluit. De minister heeft op 6 november een adviesaanvraag gedaan, zonder spoedmelding. De Raad van State heeft meestal een tot drie maanden nodig voor een wetgevingsadvies. Hij verwacht nog voor het eind van het jaar advies te geven. In principe hoeft Kamp daarna alleen nog te publiceren, hij kiest er echter toch voor om de inwerkingtreding van de wet drie maanden uit te stellen.

Reageer op dit artikel