nieuws

Woningen Arnhem en Breda 15 procent goedkoper

bouwbreed

Woningen Arnhem en Breda 15 procent goedkoper

In Arnhem en Breda gaan de bestaande koopwoningen voor bijna 15 procent minder van de hand dan een jaar geleden. Nergens in de grote gemeenten is de prijsdaling zo groot.

Volgens het Kadaster zijn de prijzen sedert oktober 2011 in doorsnee met 7,8 procent omlaag gegaan. In Rotterdam bedroeg de daling slechts 3,6 procent, in Den Haag 4,3 procent. Amsterdam leverde 7,1 procent in en Utrecht 7,6 procent. In Enschede en Leiden beperkte de daling zich tot minder dan 2 procent.

De provincies waar de prijzen het verste onderuit gingen zijn Noord-Brabant (-9,6 procent) en Groningen (-9,3 procent). Ook Gelderland en Friesland scoren boven het landelijk gemiddelde. Vrijstaande woningen zijn het zwaarst getroffen: -10,1 procent.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel