nieuws

Woningbouwers koersen af op nieuw dieptepunt

bouwbreed

Eerder dit jaar ging het EIB er nog vanuit dat in 2013 herstel van de woningbouwproductie zou plaatsvinden. In dat jaar zouden ongeveer 57.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd worden. Dat aantal zou oplopen tot 70.000 woningen in 2017. De voorlopende indicatoren, zoals aangevraagde bouwvergunningen, wijzen er inmiddels volgens Van Hoek op dat de bouwproductie in 2013 onder […]

Eerder dit jaar ging het EIB er nog vanuit dat in 2013 herstel van de woningbouwproductie zou plaatsvinden. In dat jaar zouden ongeveer 57.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd worden. Dat aantal zou oplopen tot 70.000 woningen in 2017.

De voorlopende indicatoren, zoals aangevraagde bouwvergunningen, wijzen er inmiddels volgens Van Hoek op dat de bouwproductie in 2013 onder de 55.000 opgeleverde nieuwbouwwoningen komt. “Daarmee wordt de productie lager dan in bouwcrisisjaar 2010.”

Ondanks de dalende productie, kan herstel niet uitblijven, meent Van Hoek, die verwijst naar de woningmarkt in de VS, die onlangs de hoogste bouwproductie sinds vier jaar liet zien. “In Amerika staan alle seinen op groen. De markt herstelt, omdat het aanbod zo terugloopt.”

> PAGINA 7: markt VS krabbelt op, Nederland volgt

Reageer op dit artikel