nieuws

Werkstraffen geëist in Chipsholzaak

bouwbreed Premium

Tegen voormalig NMa-topman Pieter Kalbfleisch en oud-rechter Hans Westenberg zijn vrijdag voor de Utrechtse rechtbank werkstraffen van 240 uur geëist. Ze worden ervan verdacht dat ze onder ede hebben gelogen in de zogenoemde Chipsholzaak. De twee mannen hoorden ook voorwaardelijke celstraffen tegen zich eisen; Westenberg vier maanden en Kalbfleisch twee maanden. Volgens Chipshol heeft Westenberg […]

Tegen voormalig NMa-topman Pieter Kalbfleisch en oud-rechter Hans Westenberg zijn vrijdag voor de Utrechtse rechtbank werkstraffen van 240 uur geëist. Ze worden ervan verdacht dat ze onder ede hebben gelogen in de zogenoemde Chipsholzaak.

De twee mannen hoorden ook voorwaardelijke celstraffen tegen zich eisen; Westenberg vier maanden en Kalbfleisch twee maanden.

Volgens Chipshol heeft Westenberg in 1996 een voor haar ongunstige uitspraak gedaan in een geschil met zakenpartner Van Andelst. Dat zou gebeurd zijn op verzoek van Kalbfleisch, die bevriend was met de zakenman. De gebiedsontwikkelaar procedeert al jaren om de waarheid boven water te krijgen en schadeloos te worden gesteld.

Reageer op dit artikel