nieuws

Vorm en Ballast Nedam dupe bouwstop campusproject

bouwbreed Premium

Vorm en Ballast Nedam dreigen de dupe te worden van de aangekondigde bouwstop voor het studentenhuisvestingsproject De Leidse Schans.

Vastgoedbelegger Syntrus Achmea kondigde afgelopen week aan niet verder te willen met het Leidse project dat 1500 studenteneenheden zou moeten opleveren. De reden voor het afblazen is het regeerakkoord met het knellende huurplafond daarin.

Deze week zou het bouwcontract worden getekend. Ballast Nedam en Vorm zouden vanaf maart gaan bouwen. Woningcorporatie Duwo zou de campus gaan beheren.

Syntrus Achmea zou 450 van de 1500 woningen afnemen. Syntrus rekende op een maandhuur van 380 euro. Als de plannen in het regeerakkoord doorgaan, kan de belegger slechts 285 euro vragen. Daarmee wordt het project onrendabel.

Nederlands grootste vastgoedbelegger vreest ook dat later geplande projecten in Amsterdam en Utrecht vanwege het huurplafond gecanceld moeten worden. Andere studentenhuisvesters, zoals Duwo, kampen met dezelfde problemen en hebben ook al projecten gestopt. Een woordvoerder van Syntrus Achmea Vastgoed gaat ervan uit dat minister Blok (wonen) zijn plannen bijstelt. “Het moet toch niet zo moeilijk zijn om hem daarvan te overtuigen.”

Reageer op dit artikel