nieuws

TKH schrapt banen vanwege marktomstandigheden bouw

bouwbreed Premium

TKH Group gaat kostenbeparingen doorvoeren. Als gevolg daarvan verdwijnen bij de Twentse kabelproducent twintig tot vijftig arbeidsplaatsen. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt.

De ingreep is volgens topman Alexander van der Lof noodzakelijk vanwege de slechte marktomstandigheden in de Europese bouw- en industriële sector. De helft van de banen die worden geschrapt, bevindt zich in Nederland. TKH telt wereldwijd ongeveer vierduizend werknemers.

De onderneming uit Haaksbergen trekt eenmalig 10 miljoen euro uit voor het efficiencyprogramma. Verwachting is dat de maatregelen vanaf volgend jaar een jaarlijkse kostenbesparing van tien miljoen zal opleveren.

TKH handhaaft de verwachting dat de nettowinst over 2012 uit zal komen tussen de 45 en 50 miljoen euro. Over het derde kwartaal behaalde het concern een nettoresultaat van 9,3 miljoen. Dat is bijna een kwart minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Over de eerste drie kwartalen bedroeg de winst 31,3 miljoen, een daling van ruim 28 procent ten opzichte van vorig jaar.

TKH wist de omzet in het derde kwartaal met bijna 9 procent op te voeren tot 276 miljoen euro. De groei werd voor een belangrijk deel behaald door overnames, waaronder die van Augusta. Doorberekende lagere grondstofprijzen hadden een klein negatief effect op de bedrijfsopbrengsten.

Reageer op dit artikel