nieuws

Sloper Euro Demolition weer failliet

bouwbreed Premium

De doorstart vorig jaar van het failliet gegane sloopbedrijf Euro Demolition onder een nieuwe eigenaar is geen groot succes. Het bedrijf is opnieuw failliet.

Malaise in offshore fnuikt doorstart

Euro Demolition heeft een tak die sloopwerken op het land verricht en een tak die op zee objecten zoals booreilanden sloopt. Vooral die laatste divisie zou het bedrijf de das om hebben gedaan. “Dat is de indruk die nu naar voren komt”, meldt insolventiejurist Salim Hossaini namens het bureau van de curator, Tanger Advocaten. Maar, onderstreept hij ook, het onderzoek naar de precieze oorzaken van de problemen en de mogelijkheden die overblijven om door te gaan is nog in volle gang.

Een nieuwe groep aandeelhouders verenigd in Value Enhancement Partners uit Amsterdam besloot vorig jaar het bedrijf voort te zetten. Met een nieuwe kapitaalstructuur en een versterkt management zou de toekomst er weer zonnig uitzien.

Helder wordt volgens Hossaini in elk geval dat de opdrachtenstroom in de offshore flink is achtergebleven. Dan kan het, zeker als de kosten tegelijkertijd blijven oplopen, hard gaan, zo weet hij.

Het gaat bij Euro Demolition om een getrapt faillissement. Eerst gingen de werkmaatschappijen voor off- en onshore voor de bijl, daarna volgden de tak waarin de gebouwen zitten, de materieeldivisie en de overkoepelende maatschappij Euro Demolition Group BV.

Toen het bedrijf vorig jaar failliet ging, was het personeelsbestand al gekrompen tot 25 mensen. Bij het huidige faillissement zijn nog zestien werknemers over.

Hossaini hoopt toch, vooral ook voor de medewerkers, dat de activiteiten van het bedrijf op enigerlei wijze een vervolg krijgen. Verschillende partijen hebben belangstelling getoond voor (onderdelen van) het bedrijf. Het beschikt onder meer over uniek materieel en goed personeel, zo stelt hij vast. “Een volledige doorstart zal denk ik moeilijk worden. Dat is vorig jaar al gebeurd en niet echt succesvol gebleken. Maar niettemin, je weet maar nooit.”

Reageer op dit artikel