nieuws

Scheuren Kerkrade ook in metselwerk

bouwbreed Premium

De scheuren in het gebouw Campus Kerkrade zitten niet alleen in de vloeren, maar ook in de kolommen, balken en het metselwerk.

Dat antwoordt de gemeente op vragen van Cobouw . De scheurwijdte van de scheuren in de deklagen en kanaalplaatelementen varieert van 0,1 tot 2 millimeter. Het gerucht dat het mogelijk is door de scheuren heen te kijken is onjuist. “De constructie vertoont geen helder beeld en in toenemende mate zijn scheuren ontdekt”, meldt de gemeente. “Rond het gebouw staan hekken en op de vloeren zijn aantekeningen gemaakt. Daarom mogen personen slechts beperkt en onder begeleiding naar binnen.”

Ingenieursbureau Palte uit Valkenburg heeft een conceptrapportage gereed. Een definitieve conclusie kan daarom nog niet worden getrokken.

Reageer op dit artikel