nieuws

‘Rijk moet meedoen met startersleningen’

bouwbreed Premium

Gedeputeerde Erik Koppe (volkshuisvesting) vraagt het Rijk om weer te gaan participeren in de startersleningen. Hij schrijft dit in een brief aan minister voor Wonen en Rijksdienst, Stef Blok. In de oorspronkelijke opzet financierde het Rijk de helft van de startersleningen en de gemeente en de Provincie de rest. Gedeputeerde Erik Koppe: “Momenteel financieren gemeente […]

Gedeputeerde Erik Koppe (volkshuisvesting) vraagt het Rijk om weer te gaan participeren in de startersleningen. Hij schrijft dit in een brief aan minister voor Wonen en Rijksdienst, Stef Blok. In de oorspronkelijke opzet financierde het Rijk de helft van de startersleningen en de gemeente en de Provincie de rest.

Gedeputeerde Erik Koppe: “Momenteel financieren gemeente en de provincie ieder 50 procent van de startersleningen. In het regeerakkoord staat dat de gunstige leningsfaciliteit voor starters wordt uitgebreid. Als ook het Rijk weer gaat participeren in de startersleningen kunnen we binnen de kredietruimte nog meer startersleningen verstrekken. Dat is pure winst voor de woningmarkt die vanwege de kredietcrisis nog steeds op slot zit.”

Reageer op dit artikel