nieuws

Perrons hoger en 
toegankelijker

bouwbreed Premium

Met liften, aangepaste hellingbanen en brailleroutes maakt ProRail de komende jaren ruim honderd stations toegankelijk voor mensen met een beperking. De hoogte van zeker honderd perronnetjes moet worden aangepast. Ook zijn er nog tientallen liften en hellingbanen nodig. De plannen zijn onderdeel van een programma van ruim 3600 maatregelen dat in 2010 vertrok. Spoorbeheerder ProRail […]

Met liften, aangepaste hellingbanen en brailleroutes maakt ProRail de komende jaren ruim honderd stations toegankelijk voor mensen met een beperking. De hoogte van zeker honderd perronnetjes moet worden aangepast. Ook zijn er nog tientallen liften en hellingbanen nodig. De plannen zijn onderdeel van een programma van ruim 3600 maatregelen dat in 2010 vertrok. Spoorbeheerder ProRail ligt op schema, aldus staatssecretaris Wilma Mansveld (openbaar vervoer). Tot en met 2011 trof ProRail 1700 maatregelen.

In 2030 moeten alle Nederlandse stations toegankelijk zijn.

Reageer op dit artikel