nieuws

Overheden ontduiken aanbestedingsplicht nog steeds

bouwbreed Premium

Overheden ontduiken aanbestedingsplicht nog steeds

Veel opdrachtgevers ontduiken nog altijd de plicht om Europees aan te besteden.

Kleine en middelgrote gemeenten, onderwijsinstellingen, politiekorpsen en waterschappen overtreden de wet het meest. De geringe pakkans of gebrek aan sancties speelt daarbij eigenlijk nauwelijks een rol, blijkt uit onderzoek van Significant dat minister Verhagen onlangs naar de Tweede Kamer stuurde.

Nu de Aanbestedingswet definitief is aangenomen en waarschijnlijk 1 januari van kracht wordt, hoopt de minister dat meer opdrachtgevers de wet beter gaan naleven. De huidige meting van Significant fungeert dan ook als nulmeting en wordt begin 2015 herhaald bij de evaluatie van de nieuwe Aanbestedingswet.

Bekijk het onderzoek van Significant

Lees morgen het hele achtergrondartikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel