nieuws

Obligatieuitgifte voor vastgoed groeit hard

bouwbreed

Europese vastgoedbedrijven nemen massaal hun toevlucht tot de uitgifte van obligaties om aan investeringskapitaal te komen. Dat meldt de Britse Financial Times. De obligaties nemen de rol over van bankfinanciering waaraan niet of nauwelijks meer valt te komen. De verwachting is dat de uitgifteteller in de EU dit jaar uitkomt op 20 miljard euro aan […]

Europese vastgoedbedrijven nemen massaal hun toevlucht tot de uitgifte van obligaties om aan investeringskapitaal te komen. Dat meldt de Britse Financial Times. De obligaties nemen de rol over van bankfinanciering waaraan niet of nauwelijks meer valt te komen. De verwachting is dat de uitgifteteller in de EU dit jaar uitkomt op 20 miljard euro aan vastgoedobligaties, een record en bijna tweeënhalf keer zoveel als vorig jaar. De rente op de obligaties zou gemiddeld 4,74 procent zijn. Dat blijkt genoeg om beleggers enthousiast te krijgen en is ook nog relatief voordelig ten opzichte van bancaire leningen.

Reageer op dit artikel