nieuws

Lof voor Rollecate om inzet vluchtelingen

bouwbreed Premium

Lof voor Rollecate om inzet vluchtelingen

Gevelbouwer Rollecate ijvert als geen ander bedrijf om vluchtelingen de arbeidsmarkt op te helpen, zag Vluchtelingenwerk Nederland.

Daarom krijgt het bedrijf de Vluchtelingenwerk Award voor het Beste Bedrijf. In het opleidingscentrum van Rollecate behaalden de afgelopen jaren ruim dertig vluchtelingen een techniekdiploma. “Het is hartverwarmend dat dit bedrijf zelfs in financieel moeilijke tijden zijn nek uitsteekt voor vluchtelingen”, vindt Dorine Manson, directeur van Vluchtelingenwerk Nederland.

Als vluchtelingen in Nederland mogen blijven, willen ze niets liever dan aan de slag, stelt ze. Maar de praktijk blijkt vaak weerbarstig. De taal kan een probleem zijn en ook worden veel diploma’s uit landen van herkomst niet erkend in Nederland. “Rollecate ziet de meerwaarde van deze mensen.”

Reageer op dit artikel