nieuws

Keerspoor in 
aanbouw

bouwbreed Premium

In Woerden heeft ProRail naast het bestaande spoor tussen Utrecht en Den Haag/Rotterdam een keerspoor aangelegd. Een overweginstallatie is verplaatst, lokale wegen zijn verbreed, nieuwe wissels en bovenleiding zijn aangebracht. Bovendien is een 1100 meter lange spoorbaan aangelegd, waarop treinen van het Randstadspoor kunnen stoppen en de machinisten van plaats kunnen veranderen. Het keerspoor, dat […]

In Woerden heeft ProRail naast het bestaande spoor tussen Utrecht en Den Haag/Rotterdam een keerspoor aangelegd. Een overweginstallatie is verplaatst, lokale wegen zijn verbreed, nieuwe wissels en bovenleiding zijn aangebracht.

Bovendien is een 1100 meter lange spoorbaan aangelegd, waarop treinen van het Randstadspoor kunnen stoppen en de machinisten van plaats kunnen veranderen. Het keerspoor, dat meer verkeer tussen Woerden en Utrecht mogelijk moet maken, zal volgend jaar juni in de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen worden opgenomen. Vanwege de werkzaamheden werd het treinverkeer stilgelegd en konden de werkzaamheden niet alleen overdag worden uitgevoerd. Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel