nieuws

Haskoning DHV maakt plan Jordaan-rivier

bouwbreed

Royal Haskoning DHV gaat een masterplan ontwikkelen voor de Beneden-Jordaan. Doel van het grensoverschrijdende masterplan is om afzonderlijke Israëlische, Palestijnse en Jordaanse plannen te integreren. Momenteel wordt het water grotendeels afgetapt voor landbouwdoeleinden en drinkwatervoorziening. De rivier is bovendien ernstig vervuild door het lozen van afvalwater en andere vervuilingen. De opdracht wordt vanuit diverse disciplines […]

Royal Haskoning DHV gaat een masterplan ontwikkelen voor de Beneden-Jordaan. Doel van het grensoverschrijdende masterplan is om afzonderlijke Israëlische, Palestijnse en Jordaanse plannen te integreren.

Momenteel wordt het water grotendeels afgetapt voor landbouwdoeleinden en drinkwatervoorziening. De rivier is bovendien ernstig vervuild door het lozen van afvalwater en andere vervuilingen.

De opdracht wordt vanuit diverse disciplines benaderd. Nederlandse en Israëlische experts van Haskoning DHV werken in consortiumverband aan zowel de ruimtelijke ordening, watermanagement en de ecologische en economische aspecten van het project. Andere consortiumpartners zijn lokale ingenieursbureaus in Jordanië en Palestina. Het masterplan moet begin 2014 gereed zijn.

Reageer op dit artikel