nieuws

Geventileerd gevelsysteem van basalt op hout op basalt

bouwbreed Premium

Rockwool en Rockpanel hebben samen met Etanco een geventileerd gevelsysteem ontwikkeld, te monteren op een effen draagconstructie. Het systeem heet Rockvent W-ES.

Van buiten naar binnen bestaat een Rockvent-gevel uit Rockpanel-platen (gebaseerd op basalt), een houten regelwerk en een laag Rockfit-isolatiemateriaal van Rockwool (ook gemaakt van basalt). Voor de montage worden Marcovis Eisys schroeven van Etanco gebruikt. De nadruk ligt op de goede isolatie met zo weinig mogelijke koudebruggen. De regels worden met de schroeven door het isolatiemateriaal heen op de draagconstructie gemonteerd. De Rockpanel-panelen kunnen met nagels, schroeven of lijm op de regels worden bevestigd. De horizontale voegen tussen de Rockpanel-platen worden met een profiel gesloten.

De ventilatie geschiedt door openingen onder aan en boven aan de gevelbekleding. De houten regels zijn minimaal 40 millimeter dik, aangepast aan de ventilatiebehoefte. De breedte van de regels is 70 millimeter bij de naden en 60 millimeter bij ondersteuningen van de gevelplaten.

Reageer op dit artikel