nieuws

Financiële impuls voor Vlaardingen

bouwbreed Premium

De gemeente Vlaardingen krijgt ruim 2,5 miljoen euro van de Stadsregio Rotterdam om herstructureringswijken en verouderde bedrijventerreinen op te knappen. Bijna de helft van het bedrag is gereserveerd voor kwaliteitsverbeteringen van het openbaar gebied van de vijftig jaar geleden gebouwde Westwijk. Op de planning staan bestratingswerk, de aanleg van extra parkeerplaatsen, aanpassingen aan luifels boven […]

De gemeente Vlaardingen krijgt ruim 2,5 miljoen euro van de Stadsregio Rotterdam om herstructureringswijken en verouderde bedrijventerreinen op te knappen. Bijna de helft van het bedrag is gereserveerd voor kwaliteitsverbeteringen van het openbaar gebied van de vijftig jaar geleden gebouwde Westwijk. Op de planning staan bestratingswerk, de aanleg van extra parkeerplaatsen, aanpassingen aan luifels boven winkels en het opknappen van de buitenruimte in buurten waar particuliere woningverbetering wordt uitgevoerd. In andere stadsdelen gaat de subsidie naar het vervangen van groenvoorzieningen en het installeren van ledlampen in de straatverlichting.

Eerder deze week heeft het college van b en w ingestemd met het woningbouwprogramma Actieplan Wonen 2013-2017. De gemeente en de woningcorporaties willen in 22 jaar tijd (2008-2030) 8.450 woningen realiseren. Ondanks de recessie wordt in Vlaardingen nog volop gebouwd.

Reageer op dit artikel