nieuws

Doorstart aannemer Exel Lemele dankzij anonieme investeerder

bouwbreed

Exel’s Aannemingsbedrijf uit Lemele maakt een doorstart in afgeslankte vorm. Twintig van de 69 werknemers zijn sinds zaterdag weer aan het werk.

De doorstart werd volgens directeur Anton Exel mogelijk gemaakt door “een betrouwbare partner” die anoniem wenst te blijven. Exel zegt tegenover dagblad De Stentor dat hij “dankbaar en opgelucht” is dat zijn bedrijf door kan. Het aannemersbedrijf van de Exel Bouwgroep is actief in de woning- en utiliteitsbouw, agrarische bouw, renovatie en onderhoud. De directie vroeg op 12 november faillissement aan. De timmerfabriek en de projectontwikkelingstak van de bouwgroep zijn niet failliet. In totaal meldden zich tien overnamekandidaten bij curator Dignus Meulenberg. Een doorstart van de aannemer hield de bewindvoerder echter nauwelijks voor mogelijk. “Wie wil er in deze tijd een bouwbedrijf overnemen?” De doorstart kwam er toch. Afgelopen week bereikten directie en de anonieme geldschieter een akkoord over de voortzetting van het bedrijf. “Exel Lemele zal zich in eerste instantie richten op het afronden van de onderhanden werken en zich in de toekomst blijven richten op alle voorkomende b ouwwerken”, laat het bedrijf weten in een schriftelijke reactie. De directie was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel