nieuws

Accreditatie SKG voor balustrades

bouwbreed Premium

SKG in Wageningen is sinds kort geaccrediteerd voor het attesteren en certificeren van balustradesystemen. Dat heeft het certificeringsinstituut bekendgemaakt.

De Raad voor Accreditatie (RvA) heeft na uitgebreid onderzoek vastgesteld dat SKG, al meer dan 35 jaar keuringsinstituut voor de bouw, beschikt over de juiste competenties, werkmethoden en faciliteiten om deze certificatie-regeling in gebruik te mogen nemen.

De basis voor deze regeling is de beoordelingsrichtlijn BRL 4107, waarin alle eisen staan beschreven waaraan een balustrade moet voldoen voordat een SKG-KOMO attest of een SKG-KOMO-attest-met-productcertificaat kan worden afgegeven. Inmiddels zijn de eerste twee attesten afgegeven. SKG meldt tevens dat een nieuwe BRL is ontwikkeld voor het attesteren en certificeren van daklichten en lichtstraten.

Reageer op dit artikel