nieuws

Aannemer Kesselaar Alkmaar slimste bedrijf van Nederland

bouwbreed Premium

Aannemersbedrijf Kesselaar & Zoon is één van de slimste bedrijven van Nederland. Het bedrijf zag zijn omzet het afgelopen jaar met 40 procent groeien.

Kesselaar & Zoon was één van de twaalf bedrijven die dinsdag door Syntens Innovatiecentrum werd uitgeroepen tot het slimste bedrijf van Nederland. Volgens de jury floreert de aannemer in een krimpende bouwmarkt “door ketensamenwerking en permanente aandacht voor personeel en talentontwikkeling”. Ketensamenwerking staat inderdaad hoog in het vaandel bij Kesselaar, stelt directeur Rene Kesselaar. “Traditionele bouwondernemingen sturen de werkvloer nog altijd direct aan van bovenaf en luisteren niet of nauwelijks naar het personeel”, signaleert directeur Kesselaar. “Wij doen dat anders. Het personeel, maar ook opdrachtgevers, onderaannemers en toeleveranciers mogen voordat het project begint meepraten. Dat resulteert in hogere kwaliteit, een kortere doorlooptijd en lagere faalkosten.”

De omzet van het bouwbedrijf nam het afgelopen jaar toe van 3,6 tot 6,1 miljoen euro. Kesselaar: “Volgend jaar komen we misschien nog wel hoger uit.”

Reageer op dit artikel