nieuws

Vlaardingen bepleit woningmaatregelen

bouwbreed Premium

De gemeente Vlaardingen heeft behoefte aan maatregelen om de stagnerende woningmarkt op gang te brengen. Dit schrijven burgemeester en wethouders in een brief aan alle landelijke politieke woordvoerders op het gebied van wonen. Zo pleit de gemeente Vlaardingen voor het mogen toewijzen van woningen op basis van leefbaarheid, om een toename van kwetsbare wijken te […]

De gemeente Vlaardingen heeft behoefte aan maatregelen om de stagnerende woningmarkt op gang te brengen. Dit schrijven burgemeester en wethouders in een brief aan alle landelijke politieke woordvoerders op het gebied van wonen.

Zo pleit de gemeente Vlaardingen voor het mogen toewijzen van woningen op basis van leefbaarheid, om een toename van kwetsbare wijken te voorkomen. Ook heeft de gemeente aangegeven voorstander te zijn van een hogere inkomensgrens voor sociale huurwoningen. Hiermee krijgen starters meer kansen op de woningmarkt. Verder wil de gemeente geen verplichte verkoop van corporatiewoningen in herstructureringsgebieden, omdat dit de herstructurering in Vlaardingen zou ondermijnen. Wanneer huurders het kooprecht opeisen, wordt grootschalige renovatie of sloop en nieuwbouw namelijk een bijna onmogelijke opgave.

Reageer op dit artikel