nieuws

N34 gaat flink op de schop

bouwbreed Premium

Broodtekst – De provincies Overijssel neemt de N34 tussen Hardenberg en Coevorden flink op de schop. In Overijssel wordt de weg voorzien van vier nieuwe tunnels, twee ongelijkvloerse kruisingen en verbreed naar 8,5 meter. Alle gelijkvloerse kruisingen worden eruit gehaald. Doel is om de verkeersveiligheid en doorstroming van de weg te verbeteren. Totale kosten zijn […]

Broodtekst

– De provincies Overijssel neemt de N34 tussen Hardenberg en Coevorden flink op de schop. In Overijssel wordt de weg voorzien van vier nieuwe tunnels, twee ongelijkvloerse kruisingen en verbreed naar 8,5 meter. Alle gelijkvloerse kruisingen worden eruit gehaald. Doel is om de verkeersveiligheid en doorstroming van de weg te verbeteren. Totale kosten zijn geraamd op 50 miljoen euro.

Verder gaat de maximumsnelheid op dit omhoog van 80 naar 100 kilometer. Nadat het ontwerp definitief is gemaakt, volgt komend voorjaar 3 een bestemmingspla nprocedure. Begin 2015 start naar verwachting de uitvoering, waarna een jaar later de vernieuwde weg kan worden opgeleverd.

Op dit moment heeft de projectorganisatie nog geen beeld van de aanbestedingsprocedure voor de uitvoerende partijen. Medio 2014 gaat de aanbesteding plaatsvinden. De aard van het contract is nog on duidelijk.

Reageer op dit artikel