nieuws

Minder papierwerk voor laag btw-tarief

bouwbreed

Voor schilders, stukadoors en opdrachtgevers wordt het makkelijker om aanspraak te maken op het lage btw-tarief op schilder- en stukwerk. Staatssecretaris Weekers van Financiën schaft de zogeheten ‘ouderdomsverklaring’ af.

Dat betekent dat aannemers en opdrachtgevers niet meer hoeven aan te tonen dat een woning ouder is dan twee jaar. Alleen die woningen komen in aanmerking voor het lage btw-tarief van zes procent. Alleen bij hoge uitzondering is de schilder of stukadoor straks zelf nog belast met het papierwerk; de Belastingdienst neemt deze taak over.

Om te verifiëren of het verlaagde btw-tarief terecht is toegepast, baseert de Belastingdienst zich voortaan op de gegevens uit de BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen) en uit de GBA (Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens). Bij twijfel mag de schilder nog om een handtekening vragen.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel