nieuws

Gordijnen en luifels voor innovatieve veestal

bouwbreed Premium

Gordijnen en luifels voor innovatieve veestal

Vijf architecten en een kunstenaar hebben voor de provincie Utrecht duurzame, maar tegelijkertijd ook qua vormgeving bijzondere veestallen ontworpen. De resultaten van het project Innovatieve Veestallen bieden een vernieuwende blik op het platteland van de toekomst.

In de verschillende visies op de rundveestal van de toekomst valt de openheid van de gebouwen op. Landschapsarchitect en tot voor kort rijksadviseur voor het landschap Yttje Feddes stelt bij het project vast dat de varkenshouderij de fout heeft gemaakt “dat alles naar binnen ging, uit het zicht van het publiek. Dat heeft het imago van de sector geen goed gedaan. De rundveehouders zouden niet dezelfde fout moeten maken.”

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel