nieuws

Bufix zet eerste miniboor in van LeBoTec

bouwbreed Premium

Bufix zet eerste miniboor in van LeBoTec

Bufix Funderingstechniek uit Son en Breugel heeft de eerste miniboormachine van LeBoTec in gebruik. Deze LBT-2.5-B kan onder meer groutinjectiepalen maken en bestaat uit twee delen: een aggregaat en de eigenlijke funderingsmachine.

Bufix, ondersdeel van Hylkema Funderingstechniek, noemt de combinatie goed geschikt voor binnenwerk. De losse boormachine kan met een gewicht van vijf ton zonder problemen in gebouwen rijden. De boormotor heeft een capaciteit van 3 tonmeter bij maximaal 80 toeren per minuut. Inclusief hulpstukken reikt de makelaar tot 6175 millimeter. Een uitschuifbaar rupsstel geeft een grotere stabiliteit. Bufix bestelde bij Obermann een bijbehorende groutpomp met een capaciteit tot 120 kubieke meter per uur. De groutpomp heeft een weeginrichting die bijhoudt met hoeveel ingrediënten hoeveel grout is gemaakt.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel