nieuws

‘Bouwer moet anders denken’

bouwbreed

‘Bouwer moet anders denken’

Bouwers, ontwikkelaars, architecten en de overheid moeten anders gaan denken. Dat schrijft Rijksbouwmeester Frits van Dongen samen met het herbestemmingsteam in een brief aan de informateur.

“We moeten van denken gericht op nieuwbouw, naar denken gericht op transformatie van gebouwen en gebieden.” Dat zal volgens hem zeker niet makkelijk worden. De brievenschrijvers pleiten voor een aantal maatregelen die volgens hen bijdragen tot een verbetering van de werkgelegenheid in de bouwsector. Ze willen verder dat de overheid gebouwen bestemmingsvrij maakt. Eigenaren van verwaarloosde panden zouden gedwongen moeten worden om te blijven investeren in ruimtelijke ordening.

Lees de brief van de Rijksbouwmeester en het herbestemmingsteam aan de informateur

Reageer op dit artikel