nieuws

Waterleidingduinen krijgen fietspad

bouwbreed

Het zuiden van Amsterdam, Haarlemmermeer en de kust worden met elkaar verbonden door een fietsroute. De gemeenteraad van Amsterdam is akkoord met het plan van de provincie. En ook de gemeenten Zandvoort, Bloemendaal, Haarlemmermeer en Heemstede staan positief tegenover de plannen. De aanleg begint volgend jaar. Het pad is gepland langs de binnenrand van de […]

Het zuiden van Amsterdam, Haarlemmermeer en de kust worden met elkaar verbonden door een fietsroute. De gemeenteraad van Amsterdam is akkoord met het plan van de provincie. En ook de gemeenten Zandvoort, Bloemendaal, Haarlemmermeer en Heemstede staan positief tegenover de plannen. De aanleg begint volgend jaar.

Het pad is gepland langs de binnenrand van de Amsterdamse Waterleidingduinen. De komende maanden wordt het schetsontwerp verder uitgewerkt. Ook worden afspraken gemaakt over het beheer en de financiering van het fietspad. Inmiddels is duidelijk dat de EU een en ander zal subsidiëren. “De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn primair een wandelgebied en dat blijft zo”, zegt de verantwoordelijke gedeputeerde Jaap Bond. Een eerder plan om het fietspad aan te leggen, ging niet door. Er zou te veel schade ontstaan aan de natuur.

Reageer op dit artikel