nieuws

Veiligheid boven alles bij nieuwbouw de Losserhof

bouwbreed

Geen enkel bouwtransport ging onbegeleid over het terrein van de Losserhof bij Losser, een instelling voor mensen met een verstandelijke handicap. De veiligheid van bewoners en personeel ging boven alles bij de nieuwbouw van 70 zorgeenheden. Een medewerker van bouwbedrijf Sylva Bouw werd speciaal vrijgesteld om alle transporten te begeleiden. “Voor de zorginstelling was de persoonlijke veiligheid enorm belangrijk”, zegt directeur Maarten Kuipers van Sylva Bouw.

Daarom stippelde Sylva Bouw samen met de opdrachtgever voor aanvang van de uitvoering een logistiek plan uit. Een aparte bouwweg werd aangelegd voor de vrachtwagens die voor een hek moesten stoppen waarna een medewerker van Sylva Bouw het transport begeleidde naar de plek van bestemming. Alle toeleveranciers en onderaannemers waren geïnformeerd over deze werkwijze. “Begeleiding was absoluut noodzakelijk, omdat de bouwplaats midden op het terrein van de Losserhof lag. Daar komt bij dat de bewoners en het personeel zich over het terrein voortbewegen. De bewoners leiden een gestructureerd bestaan, dus we hadden een goed overzicht van de persoonlijke bewegingen. We zorgden ervoor dat de zware transporten voor 09.00 uur arriveerden als de activiteit op het terrein rustig was.”

De veiligheidsmaatregelen hebben in de praktijk gefunctioneerd, tot grote tevredenheid van de opdrachtgever. “Ze vond het een waardevol plan. De planning is precies verlopen zoals we voor ogen hadden. De leveranciers waren goed doordrongen van het veiligheidsprotocol en het belang van just-in-time levering”, aldus Kuipers. Sylva Bouw heeft al een langdurige relatie met de Twentse Zorgcentra, de beheerder van de Losserhof. De Enschedese aannemer realiseerde al eerder zorgeenheden op het in het bos gelegen terrein. “Die gebouwen waren vrij identiek aan deze nieuwbouw, dus alle mogelijke knelpunten werden in het voortraject al getackeld”.

Met dezelfde partijen – architect en installateur – als destijds werd deze nieuwbouw succesvol uitgevoerd. “We zijn heel trots dat we in deze voor de bouw moeilijke tijd zo’n groot project mochten doen. Daarom hebben we dit project tijdens de Dag van de Bouw in het zonnetje gezet. Het personeel en de vertegenwoordigers van de bewoners hebben een kijkje kunnen nemen in de nieuwe gebouwen”,aldus een verheugde Kuipers.

Projectgegevens

Opdrachtgever:De Twentse Zorgcentra, EnschedeArchitect:Beltman Architecten, EnschedeAannemer:Sylva Bouw, EnschedeInstallateur:Moekotte-Assink, EnschedeConstructeur:Bartels Ingenieursbureau, EnschedeBouwperiode:Augustus 2011 – September 2012

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels